juraj hruska profilova nova web

Juraj Hruška,
Executive Chef

Unikátny jedálny lístok Slávie vytvoril náš kreatívny šéfkuchár Juraj Hruška, ktorý je už stálicou na slovenskej šéfkuchárskej scéne, a výnimočné špeciality pre vás pripravuje so svojím skvelým tímom.

Juraj Hruška je jedným z prvých členov Gourmet klubu. Pracoval vo Francúzsku, Českej republike a Írsku a cenné skúsenosti získal tiež u viacerých európskych michelinských šéfkuchárov, napríklad u Maríe José San Román v španielskom Alicante, Angela Troianiho v Ríme a tiež Joachima Wisslera, oceneného 3 michelinskými hviezdičkami v nemeckej Restaurant Vendôme, ktorá je 12. najlepšou reštauráciou sveta.
Je absolventom Yves Thuries Culinary Academy - odbornej školy pre profesionálnych kuchárov a ocenený medzinárodným certifikátom. Je tiež držiteľom viacerých certifikátov a ocenení z medzinárodných gastronomických súťaží.

Juraj Hruška sa špecializuje sa na francúzsku kuchyňu, Fusion New Wave, Finger foods, Tapas, live cooking a tiež semináre, prezentácie a televízne programy.  Má certifikovaný zápis do slovenskej publikácie WHO IS WHO a je členom Rotary Klub Košice Classic.

 

dominik baloga

Dominik Baloga,
Sous-chef

Pracoval vo viacerých špičkových  hotelových reštauráciách, vrátane Hotela Zlatý dukát,  Hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach a tiež Harley's steak house v Prešove. Tu spoznal vyššiu gastronómiu a módne trendy vo varení, ktoré sa snaží nielen naďalej sledovať, ale aj zdokonaľovať. Aj preto pravidelne navštevuje prestížny Rheingau Gourmet & Wein festival v Nemecku, ktorého sa zúčastňuje michelinská špička z celého sveta.

Dominik Baloga je absolventom špecializovaných kurzov zameraných na prípravu steakov a darov mora. Medailové úspechy dosiahol v kuchárskych súťažiach vo filetovaní lososa a otváraní ustríc. Ako sám hovorí, robí prácu ktorú má rád a s nadšením sa učí nové veci.

 

lukas kascak

Lukáš Kaščák, Sous-chef

Jeho záľubou je medzinárodná kuchyňa, ktorú objavoval už počas štúdia formou stáže na Cypre a neskôr na Britských ostrovoch, kde pôsobil ako chef de partie v reštaurácii Auberge a v Hoteli de Havelet a na pozícii junior a senior sous-chef v Hoteli Fermain Valley. Na Slovensku pôsobil v Boutique Hoteli Maratón a Kom´in Brewhouse v Košiciach.

Pod vedením michelinského šéfkuchára Christopha Vincenta mu učarovala francúzska kuchyňa. Obľubuje tiež kuchyňu severských krajín, predovšetkým z hľadiska využívania kvalitných prírodných surovín.

 

vladimir feldman

Vladimír Feldman, Cuisinier

Rodený Košičan odštartoval svoju kariéru po škole v Hoteli Yasmin a ďalšie cenné skúsenosti získal v kaštieli Château Appony****, kde pôsobil tri a pol roka.

Najviac ho baví moderná gastronómia.

 

Carolina Garcia

Carolina Garcia, Pastry Chef

Carolina Garcia pracovala v Mexiku, v Dubaji – hotel Burj al Arab, na Miami aj v košickom DoubleTree by Hilton. Práca na troch kontinentoch jej umožnila spoznať svetoznáme dezerty, ktoré bude pripravovať do kaviarne Slávia. Nadviaže tak na tradíciu vychýrených zákuskov Slávie. Zároveň sa bude venovať dezertom tradičným, kde vďaka bohatým skúsenostiam môžeme očakávať zaujímavejšie prevedenie. Jej povolanie pre ňu znamená každodenný životný štýl.

Carolina neustále sleduje a uplatňuje nové trendy a techniky. Obľubuje rôznorodosť a pestrosť textúr, chutí a tvarov dezertov. Okrem Slávie pracuje ako šéfcukrárka aj v našej sesterskej reštaurácii ZORE.